Tether’s (USDT) MarketCap Hits $10B, Daily Txn Volume Set to Beat BTC’s

De vraag naar stabiele munten heeft een stijging van de marketcap van Tether en van het dagelijkse transactievolume van USDT in de hand gewerkt.

Snelle afname:

  • Tether’s (USDT) marktkapitalisatie heeft net 10 miljard dollar bereikt.
  • USDT heeft zijn nummer 3 positie in termen van marketcap gecementeerd.
  • Tether’s dagelijkse transactievolume vertraagt de inhaalslag naar dat van Bitcoin en zou het snel kunnen verduisteren.

Terwijl de crypto-verse haar ogen richt op de prijsactie van Bitcoin, bereikt Tether (USDT) langzaam aan mijlpalen in termen van marktkapitalisatie en de waarde van haar dagelijkse transacties. Een snelle blik op CoinGecko onthult dat de marktkapitalisatie van Tether (USDT) de grens van 10 miljard dollar heeft bereikt. Bovendien blijkt uit de controle van het 24-uursvolume van USDT in vergelijking met dat van Bitcoin dat ongeveer $1,1 miljard aan handelsvolume de twee activa van elkaar scheidt.

Daarom kan er losjes geconcludeerd worden dat het slechts een kwestie van tijd is voordat het dagelijkse handelsvolume van Tether dat van Bitcoin overschaduwt.

Tether Cements zijn plaats op de Nummer 3 plek

Bevestiging van het marktplafond via de balans van Tether

blijkt dat het moederbedrijf van USDT 10,166 miljard dollar aan totale activa heeft. Dit cijfer blijft groeien, aangezien de stabiele munt nog steeds wordt uitgegeven op verschillende blokketennetwerken. Op het moment van schrijven is Tether (USDT) beschikbaar op Omni, Ethereum, Tron, EOS, Liquid en het Algorand netwerk.
De voortdurende uitgifte van Tether betekent dat USDT zijn plaats heeft gecementeerd op de nummer 3 in termen van marktkapitalisatie. Daarom moet XRP boven de 0,22 dollar handelen om de spot terug te winnen. Ook moet worden opgemerkt dat de snelheid waarmee de marktkapitalisatie van Tether toeneemt, ertoe kan leiden dat USDT in de nabije toekomst zijn plaats op de nummer 2-spot zal innemen.

Tether’s Daily Transaction Volume zou binnenkort Bitcoin’s kunnen verduisteren.

Bovendien blijkt uit recente analyse dat het dagelijkse transactievolume van stablecoins, onder leiding van Tether, dat van Bitcoin Evolution heeft overschaduwd. Deze verandering in dominantie is te zien in de grafiek in de Tweet hieronder door het team van CoinMetrics.

Volgens een rapport van het team van OKEx van april is de toegenomen populariteit van Tether het gevolg van het Chinese verbod op fiat on-ramps in 2017. Chinese handelaren gebruiken USDT als een snelle manier om waarde over te dragen. Ze hebben uitgelegd…

Nadat China in 2017 effectief fiat-onramps voor lokale cryptobeurzen verbood, zijn Chinese handelaren nog steeds sterk betrokken bij de crypto-markt door gebruik te maken van USDT. Sinds 2017, rapporteert Coindesk, is het percentage van de totale crypto handel ten opzichte van de yuan sterk gedaald, naar verluidt van 90 procent tot 1 procent van de handel…

Bijna alle extra emissies van USDT hebben een sterke marktvraag achter zich gelaten. Tether biedt effectieve liquiditeit aan cryptobeleggers die geen directe fiat gateway hebben.

Daarnaast heeft de DeFi boom in de crypto-verse de vraag naar Tether als investeerder vergroot, en leent USDT op de verschillende platformen.