NFT-trend bereikt nieuwe pieken als digitale Bitcoin-kunst garners begeerde Christie’s veiling

De niet-fungibele symbolische trend die de crypto-markten overspoelt, wordt door velen een rage genoemd, maar de recente vermelding van een Bitcoin-centrisch digitaal stuk op een Christie’s-veiling lijkt te bevestigen dat digitaal artwork echt kunstwerk is – ondanks wat velen zeggen.

Het stuk is gemaakt door Ben Gentilli – een kunstenaar die de naam Robert Alice draagt – en bevat de 12,3-miljoen-cijferige code van Bitcoin in 40 afzonderlijke schilderijen.

Elk werk is fysiek en wordt ondersteund door een NFT-markering, die het eigendom en de herkomst van het kunstwerk verifieert, zodat alle eigendomsovergangen gemakkelijk kunnen worden getraceerd en geverifieerd door toekomstige kopers.

Deze recente veiling kan ook belangrijke implicaties hebben voor de NFT-ruimte, aangezien het lijkt alsof het kunstwerk met een token wel degelijk een plaats heeft binnen de traditionele industrie.
Bitcoin-kunst genoteerd op 7 oktober Christie’s veiling

„Block 21“ – een fysiek kunstwerk van Gentilli dat gesteund wordt door een NFT – wordt vandaag bij Christie’s geveild.

Dit is één stuk binnen een serie van 40 werken die allemaal delen van Bitcoin’s 12,3-miljoen-cijferige code bevatten, gezamenlijk getiteld „Portraits of a Mind“.

De stukken zijn allemaal een eerbetoon aan de digitale standaard en waren Gentilli’s manier om iets van „echte culturele waarde“ te creëren dat de belangrijkste aspecten van Bitcoin bevat.

Bitcoin NFTTijdens een interview met CNN legde de kunstenaar uit waarom hij meer dan 300.000 cijfers van de kerncode van Bitcoin aan elk schilderij toevoegde:

„Het kernidee van het project was: ‚Hoe maak je iets van echte culturele waarde binnen de Bitcoin-sfeer? […] En voor mij bleef ik terugkomen op deze codebasis, want het is echt de basis van de Bitcoin-cultuur.“

Hij legde CNN verder uit dat het formaat van de serie opzettelijk was, waarbij de code over 40 schilderijen werd verdeeld om het gefragmenteerde en gedecentraliseerde karakter van de Bitcoin-blokketen weer te geven.
Christie’s veiling geeft gravitas aan de NFT-trend

Veel van de kritieken rond NFT’s zijn geldig. De ruimte is volgepakt met pseudo-kunstenaars die gebruik maken van platforms zoals Rarible om waardeloze, symbolische beelden te verkopen.

Dat gezegd hebbende, is er een overvloed aan fantastische kunstenaars die digitale kunst van hoge kwaliteit produceren die alle elementen bevat die de fysieke kunst waarde geven.

Het feit dat een van de meest gerespecteerde veilinghuizen ter wereld nu een lijst met NFT-gesteunde Bitcoin-centrische kunstwerken opstelt, is een teken dat er ruimte is voor digitalisering in de wereld van de fysieke kunst.